Midt på Nørrebro ligger et helt kvarter som en by i byen – De Gamles By. Oprindeligt var byen et retræte for trængende, bygget i klassisk sanatoriestil. I dag er det en by for alle generationer, med plejehjem, ambulatorier, børneinstitutioner og skoler. For nyligt blev den omkringliggende mur revet ned, med det mål at åbne bydelen op for Københavns borgere. Den manglende grænse har dog skabt nye problemer ved at folk har fået sværere ved at finde rundt.
Vi har udarbejdet en tværfaglig strategi for bedre wayfinding. Strategien står på tre ben; den omkringliggende københavnske bylogik skal indgå i kvarteret. En gennemgribende designmanual skal gøre byen nemmere at afkode, således at der kommer en stærk forskel mellem beboelse og offentlige adgange og kunst skal understrege særlige beslutningspunkter. Og så skal fragmenter af muren genintroduceres – både som kant, men også som udgangspunkt for skiltning og identitet, så man ikke er i tvivl om at man er et helt særligt sted.
Designet med skilte tager udgangspunkt i klassiske designtraditioner, såsom at integrere grafik med bygninger og så har vi genoplivet en gammel og genkendelig figur fra København – nemlig plakatsøjlen.
Strategien er udarbejdet i samarbejde med Sted By og Landskab