Projekter

/ Frederiksberg Hospital

  • Wayfinding
  • Stedsaktivering

Frederiksberg Hospital lukker med udgangen af 2026, og det giver Frederiksberg Kommune en enestående mulighed for at skabe et helt nyt kvarter, som emmer af den mere end 100 år gamle historie. Le bureau har udviklet et koncept, som aktiverer stedet, sætter fokus på udviklingen og starter samtalen om, hvad skal der ske, når hospitalet rykker ud?

Med afsæt i hospitalsområdets ’gamle’ frisørsalon og skaber vi et nyt mødested og pejlemærke. Salonen iscenesættes som en kæmpe lyskasse, og bygningen males i en markant farve, som vækker opmærksomhed og debat, så den lokker områdets besøgende forbi. Det er her, du som udefrakommende, får viden om udviklingsplanen og ledes videre ud i området.

Endelig designer vi temainddelte vandrejournaler, som sætter fokus på både stedets historie, den kommende udvikling. Via kortet bliver du ledt ud i området til 7 forskellige røntgenbilleder, der fremkalder fremtiden: Planens vision. På disse pausepunkter kan man at se eksempler på, hvordan området vil forandre sig.