Projekter

/ Kulturhavn Kronborg

  • Visuel identitet
  • Wayfinding
  • Kartografi

Omkring det gamle slot Kronborg, hvor Christian IV inkasserede øresundstolden, ligger gamle værftshaller som spor efter den anden markante tid i Helsingørs havn. I dag er havnen omdannet til et kulturmekka med kunst, store museer og lækre spisesteder.

Vi har tegnet skilte der byder velkommen til kulturhavnen og som leder videre, til de steder man ikke kan se ved første øjekast. Formgivning, farvevalg og materialer i skiltningen trækker tråde til stedets mangfoldige og maritime historik. Det store runde kort er f.eks. direkte inspireret af historiske kort over forsvarsværket rundt om Kronborg.

Vores erfaring med skilte er, at de skal larme lidt ekstra for at fange en brugergruppe, der langt hellere vil sive rundt intuitivt end at læse på gadeskilte, der derfor nemt bliver overset af netop dem de er lavet til. Et smukt illustreret og iøjnefaldende kort er attraktivt for øjet og en fornøjelse at gå på opdagelse i. Det er kort sagt en oplevelse i sig selv og vores erfaring siger at det øger chancen for, at besøgende stopper op og får åbenbaret de steder der er værd at bevæge sig efter.