Wayfinding i Fredensborg Kommune

Wayfinding i fire byer

Le Bureau og BARK Rådgivning har rådgivet og udviklet designkoncept for konkrete wayfinding greb til Nivå, Fredensborg, Kokkedal og Humlebæk i Fredensborg Kommune. Projektet bygger videre på rapporten Vejvisning gennem oplevelser, hvor BARK Rådgivning har udarbejdet manualer med konkrete anbefalinger til wayfinding.

Fredensborg Kommune ønskede et koncept til skiltning og wayfinding, der kunne aktivere besøgende og skabe nysgerrighed og inspiration til omveje. Skiltenes design skulle tage udgangspunkt i kommunens visuelle identitet, men skulle samtidig understøtte de fire byers særskilte identitet. Hver by har fået et signaturikon, og der er tegnet en række ikoner for at lette informationen på skiltene.

Der blev løbende afholdt workshops i de fire byer, hvor centrale aktører blev inddraget i processen med at udpege knudepunkter, ruter og destinationer.

Lysiplex har i været med under hele processen med valg af både materialer og montering, så løsningen imødekommer vejrforhold og vedligeholdelse:

Materiale: Aliminum / Overfladebehandling: Grå-metallisk pulverlakering med struktur som minder om beton. Denne løsning anbefales frem for beton, da aliminium er langt mere holdbart og ikke så følsom over for vejrforhold. / Efterbehandling: Signaturikonet nedstandses, og stregen håndmales efterfølgende. Øvrig tekst påføres med silketryk. Kortet samt ikon-forklaringen printes på en transparent acrylplade, som ’nedsænkes’ i skiltet. Pladen er udskiftelig.

Forslaget er blevet fremlagt i kommunen, hvor det fik mange rosende ord med på vejen. Pga økonomi realiseres projektet ikke som et selvstændigt projekt, men forslaget vil indgå i arbejdet med de fremtidige byudviklingsprojekter.